· Viborg Kommune · 1 min read
Friplejehjemmet Sct. Kjeldsgården
På Sct. Kjeldsgården skal livet fortsat leves.Vi udlever mottoet “At alt kan lade sig gøre indtil det modsatte er bevist”Og vi går gerne en ekstra mil for at imødekomme ønsker fra såvel beboere som pårørende.
Ordenlighed, glæde og hjertevarme er de bærende elementer for en høj faglighed, og vi går ikke på kompromis med vores værdigrundlag.
Beliggenhed
Boligerne
Boligerne
Sct. Kjeldsgården er et friplejehjem for mennesker med demenssygdomme. Vi bor i et lyst og venligt hus fra 2011, der imødekommer de specielle behov, som husets beboere har. Plejehjemmet har 54 boliger, der er fordelt i 5 grupper. Til hver gruppe af 10 boliger er der en stor dagligstue med åbent køkken, som danner rammen i dagligdagen. Alle boliger på Sct. Kjeldsgården er ét-rums boliger med eget badeværelse. Dette for at øge overskueligheden i egen bolig for husets beboere. Vi har to separate aktivitetsrum, som bruges til de daglige aktiviteter og husets fester. Disse kan også lånes af pårørende i forbindelse med fejring af fødselsdage eller andre familiemæssige mærkedage.
Værelserne
Boligen
Alle boliger fremstår lyse og venlige med store vinduespartier.
Det samlede boligareal udgøres af i alt 80 kvm. Selve boligerne er èt rumsboliger på 25 kvm plus et badeværelse på 7,5 kvm. Det resterende areal er udlagt til de fælles spise - og dagligstuer.
I hver bolig er der faste skabe og et mobilt garderobeskab.
På badeværelserne er der hæve- sænke vask og indbygget skab til toiletartikler.
Boligerne møbleres med egne møbler, dog under hensyntagen til eventuelle hjælpemidler.
Beboerne sørger i samråd med pårørende for at sætte gardiner op og hænge billeder og lamper op.
Fællesrum
Til 10 boliger hører en fælles dagligstue på 100 kvm, som fremstår lys og rummelig, med direktte adgang til de store terasser.
Dagligstuen er indrettet med køkken, hvor der laves morgenmad og bages kage til kaffen.
Fællestuen fungerer som opholdsstue, tv-stue og spisestue.
Udover fællesstuerne på etagerne har vi ligeledes to store aktivitetsrum.
Desuden har vi en stor udestue som kan benyttes året rundt.
Omgivelserne
Sct. Kjeldsgården ligger på en 13.000 kvm stor grund med udsigt til mark og skov. Plejehjemmet er omgivet af terrasser og en dejlig stor have hvor beboere og deres pårørende kan gå en tur, nyde blomsterne, besøge hønsene eller nyde en stille stund i havens orangeri eller campingvogn.
Andet
Priserne er vejledende og prisen regens ud efter hvilke serviceydelser den enkelte beboer tilvælger.
Boligtilskud
Der er mulighed for at søge boligstøtte til huslejen ved Udbetaling Danmark.
Boligkontrakten indeholder de oplysninger der måtte være behov for.
Du kan logge ind på : Borger.dk og få yderligere oplysninger eller ansøge direkte.
Der er desuden mulighed for at ansøge om indskudstilskud.
Både muligheden for boligstøtte og indskudstilskud afhænger af den samlede økonomiske situation.
Om os
Sociale forhold
Aktiviteter
Alle vore aktiviteter er specielt tilrettelagt i forhold til vores beboere. Det betyder, at de planlagte aktiviteter oftest finder sted om formiddagen, hvor beboerne er mest friske og har mulighed for at få udbytte af aktiviteten.
Aktiviteterne har ofte en længe af 1- 1½ time, for at vores beboere, som følge af deres demenssygdom ikke skal blive overstimuleret. Aktiviteterne har til hensigt at give mulighed for socialt samvær på tværs af huset, at skabe stjernestunder for den enkelte beboer samt bevare beboernes funktionsniveau længst muligt.
Årets gang er tænkt ind i planlægningen af aktiviteterne. På denne måde kan beboerne trods svigtende hukommelse følge med i årstidernes skiften og de forskellige højtider.
Pårørende spørger os tit om der så ikke sker noget resten af døgnet. Til det må vi svare "jo, det gør der". Om eftermiddagen og om aftenen foregår der aktiviteter i de enkelte grupper. det er de mere stille aktiviteter, der iværksættes, og ofte med afsæt i almindelige dagligdags gøremål, som er kendt for beboerne. Vi kan gå en tur i haven og besøge hønsene, synge en sang, læse dagens avis, bage vafler, gå ud med skraldespanden, se gamle film på tv, og meget andet. Aktiviteterne er tilpasset stemningen og de aktuelle behov hos beoerne i de enkelte grupper. Vi drosler langsomt ned for aktivitetsniveauet, idet vi fagligt og erfaringsmæssigt ved, at der hermed skabes de bedste betingelse for en god nattesøvn.
Vi har ansat tre aktivitetsmedarbejdere, som sørger for at tilrettelægge de planlagte aktiviteter og planlægge individuelle aktiviteter ud fra den enkelte beboeres ønsker og behov for meningsfuld beskæftigelse.
Relationer
Tryghed - Trivsel og Omsorg
.........er de vigtigste ord i hverdagen på Sct. Kjeldsgården.
Derfor arbejder vi vedvarende på:
- at være et fristed for mennesker med svære demenssygdomme
- at bruge beboernes livshistorie til at danne en hverdag, de kan nikke genkendende til
-at skabe en så hjemlig atmosfære som mulig
- at være i tæt dialog med de pårørende, så de er en naturlig del af hverdagen
-give beboerne stjernestunder i form af aktiviteter, de kender og holder af
Vi arbejder ud fra Tom Kitwoods blomstringsunivers, som vi mener er den rigtige måde til at få opfyldt den enkelte beboers individuelle behov for omsorg.
Vi afholder kollegial sparring ca hver 14. dag. Vi afsætter 2½ time til gennemgang af en beboer ud fra blomstringsmodellen, hvor vi finder frem til, hvilke udfordringer den enkelte beboer har i forhold til de socialpsykologiske behov. Ud fra dette lægger vi en plan, for hvordan vi bedst få beboeren til at blomstre. Vi lægger her vægt på beboeren føler sig inkluderet, tilknyttet til stedet, trøstet, har meningsfuld beskæftigelse i dagligdagen og at de har mulig for at bevare mest muligt af deres identitet på trods af de udfordringer deres demenssygdom giver dem.
Vi bruger beboerens livshistorie aktivt og er i tæt dialog med de pårørende omkring den enkelte beboers vaner og personlighed for at opfylde ovenstående, så hver enkelt beboer kan behandles unikt.
Pårørende
Pårørende samarbejdet
Det nære samarbejde med de pårørende er meget vigtigt på Sct. Kjeldsgården. Et samarbejde der skal danne grobund for en hverdag med tryghed og trivsel. For os er det vigtigt at have en tæt dialog med de pårørende. De kender beboeren bedst og kan informere os om beboerens tidligere vaner, personlighed og livshistorie, som vi bruger aktivt i plejen af den enkelte beboer.
Desuden er det vigtigt for os at være i den tætte dialog med de pårørende, da vi ved, at man som pårørende har mange tanker og følelser, som man har brug for at dele, når ens nærmeste har en demens diagnose.
Der er altid tid og rum til en snak om det, man som pårørende måtte have på hjertet.
Vi har oprettet pårørende grupper, hvor man mødes tre gange og drøfter forskellige temaer.
Efterfølgende er der mulighed for at deltage i pårørende cafe, hvor man mødes og snakker sammen over en kop kaffe, om hvad der rører sig som pårørende.
Desuden afholder vi tema aftener for de pårørende.
Kontaktpersonerne er vigtige i samarbejdet med de pårørende. Hver beboer har to kontaktpersoner, som er dem der primært er ansvarlige for at sikre kvalitet og sammenhæng i varetagelsen af den enkelte beboers pleje og omsorg. Kontaktpersonerne er også ansvarlige for at sikre et godt samarbejde med de pårørende gennem medinddragelse og information.
Hvert enkelt medarbejder har et ansvar for at dele stjernestunder med de pårørende. Det er vigtigt for os, at de pårørende bliver informeret om, hvilke aktiviteter beboerne har deltaget i, da beboerne ofte ikke selv kan fortælle de pårørende , hvilke aktiviteter de har deltaget i. Vi har også en Face-book side, hvor vi lægger billeder og tekst op om de aktiviteter der foregår, så de pårørende har en mulighed for at følge med.
De pårørende er altid velkommen til at komme forbi og få en kop kaffe eller deltage i husets aktiviteter.
Som pårørende har man mulighed for at låne vores gæsteværelse og overnatte der.
Som pårørende har man også mulighed for at låne vores aktivitetslokale og fejre fødselsdag for beboerne. Så er der mulighed for at holde fødselsdag for flere gæster, og samtidig mulighed for at beboeren kan få et hvil, hvis der er behov for det.
Mad
Hjemmelavet madI vores dejlige køkken laves der måltider fra bunden med udgangspunkt i årstidernes råvarer.Duften af nybagt brød, frisklavet kaffe eller en sydende flæskesteg aktiverer beboernes sanser og øger appetitten - også på livet.Morgenmaden serveres i dagligstuerne og forberedes i køkkenerne hertil, så beboerne får duften af nybrygget kaffe og hjemmelavet havregrød eller ristet brød og nybagte boller.Frokosten tilberedes af køkkenet og er en to retters varm menu.Kagen til eftermiddagskaffen bages i grupperne så duften af nybagt brød kan brede sig hos beboerne.Aftensmaden tilberedes af personalet i køkkenet og består af en lun ret eller smørrebrød.Fødselsdage fejres med livretter og lagkage.Som beboer på Sct. Kjeldsgården er man meget velkommen til at have gæster, og der er mulighed for at spise med ved måltiderne. Skal man holde en større komsammen, kan man låne husets aktivitetsrum.
Medarbejdere ifølge selskabsstyrelsen
Pris
Indskud 27.817
Husleje 6.710
Plejehjemsleder
Pia Østergaard
[email protected]
87273701/87273700
Adresse
Asmild Dal 1
Viborg
8800
Kommune
Viborg Kommune
Tilbuddet selv
CVR & PNummer
32027377 - 1003057884