· Svendborg Kommune · 1 min read

Svendborg Friplejehjem

Vi skal yde en omsorg og støtte, der gør os værdige til beboernes og deres pårørendes tillid

Beliggenhed

Boligerne

Værelserne

Svendborg Friplejehjem er nyopført efter Lov om Friplejeboliger med 40 lejligheder og taget i brug i august 2018. Plejehjemmet er opført i 4 etager med Løgstrupsalen øverst på 3. sal. Fra Løgstrupsalen er der udsigt over Svendborg Sund.De 40 2 rums lejligheder på 46 m2 er fordelt med 15 lejligheder på 2. salen, 15 lejligheder på 1. salen og 10 lejligheder i stueetagen.Lejlighederne består af et tekøkken med skabe, håndvask og køleskab, stue med godt lysindfald, soveværelse med skab og sengelampe og badeværelse med hæve/sænkevask samt vaske/tørremaskine. Der er wifi og kabel tv i alle lejlighederne.Med til lejlighederne hører fælles opholdsstuer, fælles spisekøkkener, festsal og wellnessområde så lejlighedernes brutto areal når op på i alt 80 m2.I aktivitetssal og opholdsstuer er der teleslynge.Bag plejehjemmet er der en dejlig lukket gårdhave.

Omgivelserne

Friplejehjemmet ligger midt i den idylliske Svendborg by med de gamle huse, det rige café liv og den hyggelige havn. Der er derfor rig mulighed for oplevelser. Samtidig ligger friplejehjemmet tæt på forretninger, apotek, Skt. Nikolai kirken, praktiserende læger og Svendborg Sygehus.

Andet

Huslejen betales til Danske Diakonhjem, og man kan være berettiget til boligydelse fra Udbetaling Danmark.Ud over selve huslejen betales et månedligt a conto beløb til el, vand og varme. En gang årligt udarbejdes en opgørelse over det reelle forbrug.Desuden betaler beboerne 3.655 kr. pr. måned til en servicepakke, der dækker kostforplejning, samt rengørings- og hygiejneartikler.120 kr. til underholdningspakke om måneden.

Om os

40
Antal boliger
-
Antal beboer
72
Antal medarbejdere
46
Antal fuldtidsansatte
18,5
Antal sygedage

Sociale forhold

Aktiviteter

Normalt spiser vi og drikker kaffe i spisestuerne sammen på hver etage, hvis man ikke ønsker at indtage måltider og mellemmåltider i egen lejlighed. Men om torsdagen tilbydes kaffen i Løgstrupsalen sammen med lidt fælles aktiviteter. Måske tager vores pedel guitaren frem, og der synges nogle sange.Løgstrupsalen bruges i øvrigt til gudstjeneste den første tirsdag i hver måned, ligesom salen bruges til fejring af større begivenheder og årstidernes mærkedage. Løgstrupsalen kan desuden lånes til private arrangementer.Vi har et lokale på 2. sal som primært bliver brugt til træning. På 1. sal har vi et wellness område med et spabad, dette kan benyttes efter aftale med personale.

Relationer

Vi tager udgangspunkt i den personcentrede omsorg med inspiration fra Løgstrups etiske fordring med betragtning om, at hver enkelt menneske er unikt. Det er derfor vigtigt for os at få skabt en god kontakt og relation til personen og mennesket, det flytter ind. Kommende beboere får derfor altid tilbudt en forsamtale med et besøg i hjemmet. Under denne samtale registreres den kommende beboers livsstil, præferencer til livet og døgnrytme samtidig med, at forsamtalen danne udgangspunkt i en sygeplejefaglig udredning baseret på de funktionstab og sygdomme, der har ført til ønsket om at flytte på plejehjem. Der formuleres således en døgnrytmeplan i dialog med beboeren og dennes pårørende, således at der i vid udstrækning tages hensyn til beboeren og dennes ønsker i beboerens dagligdag. Når beboeren er flyttet ind foretages efter cirka en måned en status samtale, hvor den nærmeste pårørende også inviteres med - her har vi mulighed for at forventningsafstemme og justere på den daglige indsats. Rytmen for den enkelte beboer bliver således drevet med udgangspunkt beboerens egne ønsker og forudsætninger - ønsker man eksempelvis at sove længe og gå sent i seng og andet. Hver lejlighed har deres egen vaskemaskine. Beboerne bliver derfor inddraget i rengøring af deres egen lejlighed som i vask af tøj samt indkøb hertil - hverdagsrehabilitering.Normalt spiser vi og drikker kaffe i spisestuerne eller i lejlighederne på hver etage, men om torsdagen tilbydes kaffen i Løgstrupsalen sammen med lidt fælles aktiviteter.

Pårørende

Vi betoner kraftigt, at lejlighederne på Svendborg Friplejehjem er beboernes unikke hjem, hvorfor det kun er naturligt, at pårørende skal føle sig velkomne, som de altid har følt det i deres kæres hjem. Vi har derfor en fornem opgave i at modtage de pårørende med åbne arme og på en måde, hvor de føler sig værdsat og velkomne.Der er derfor altid kaffe på kanden uden betaling. Pårørende er desuden altid velkomne til at spise med mod betaling og efter aftale. Vi gør opmærksom på, at køkkenet ikke har mulighed for at modtage bestillinger i weekenden. Derimod er man velkommen til selv at medbringe mad - Svendborg By er fuld af gode muligheder. I dagligdagen ser vi gerne pårørende deltage i dagligdagens aktiviteter omkring beboerne. Du skal kunne træde ind i din kæres bolig uden at føle dig til ulejlighed. Vi ser samtidig gerne, at du (som pårørende) giver en hånd med omkring de dagligdags ting - selvfølgelig i det omfang, du har lyst og overskud til det samt din kære ønsker det.

Mad

Måltiderne følger den enkelte beboers døgnrytme. Som regel serveres der morgenmad frem til kl. 10.Middagsmad fra kl. 12.00 til 13.00.Eftermiddagskaffe fra kl. 14.30.Aftensmad fra kl. 18.00Aftenkaffe i løbet af aftenen.I hverdagen består middagsmaden af varm mad og aftensmaden serveres som kolde retter. I weekenderne består middagsmaden af kolde retter, medens at aftensmaden består af varm mad, hvor der tilbydes enten et glas vin, en sodavand eller en øl til maden mod betaling.

Medarbejdere ifølge selskabsstyrelsen

Pris

Indskud 37.024
Husleje 7.931

Plejehjemsleder

Amina Rønnov
[email protected]
76405300

Adresse

Jernbanegade 28
Svendborg
5700

Kommune

Svendborg Kommune
Danske Diakonhjem

CVR & PNummer

37189502 - 1020928677