· Ringkøbing Skjern Kommune · 1 min read

Fjordparken Ældrecenter

Vores Kerneopgaver: Sundhed, trivsel, aktivitet og faglig omhu giver livskvalitet for den enkelte.

Beliggenhed

Boligerne

Boligerne

36 boliger:
12 skærmede demenspladser, 10 ældre boliger og 14 plejeboliger.
12 akutte aflastnings pladser

Værelserne

Billede viser en model over lejligheden. boligen bliver lejet uden møbler. I plejeboligerne er der en plejeseng. Boligen består af en stue med tekøkken, soveværelse og badeværelse.
Boligerne er lyse rummelige lejligheder med stue, soveværelse, badeværelse og et lille tekøkken med køleskab. Der er udgang til en egen terrasse.
Boligerne lejes ud uden møbler, dog er der altid en plejeseng i plejeboligerne.
Boligerne er ikke egnet til to personer. Så hvis dette ønskes skal der laves klar aftale inden indflytningen.
Boligerne er delt op i små naboskaber:
Violen, Rosen og Solsikken.
Boligen indrettes efter beboerens ønske, personalet vil være behjælpelig ift. indretningen, så personalet har den plads som er nødvendig for at kunne arbejde i boligen

Omgivelserne

Fjordparken ligger bynært ikke langt fra banegård og park. Der er et godt stisystem i området. Fjordparken er omgivet af grønne områder.

Andet

Derudover betales der særskilt for lys, varme, vand og antennebidrag.
Det er muligt at søge boligydelse.
Der kan søges nærmere info hos Fjordparkens sekretær på telefon:       20 80 55 19

Om os

36
Antal boliger
-
Antal beboer
115
Antal medarbejdere
73
Antal fuldtidsansatte
7,77
Antal sygedage

Sociale forhold

Aktiviteter

På Fjordparken vil vi gerne skabe en hverdag med meningsfulde aktiviteter, som beboerne kan deltage i. Vi har fokus på at der skal være tilbud til alle.
Vores aktivitetsmedarbejdere står for aktiviteterne sammen med vores frivillige.
Vi kan tilbyde:
Erindringsdans
Besøg af børn fra skolen, dagpleje eller børnehave
Gymnastik
Mande-bob
Strikkeklub
Kaffe, hygge og sang
Skubbeture, busture, sommerferie, banko, gudstjenester, fester og mange andre spændende tilbud.

Relationer

Beslutningen om at skulle flytte i en ældre-eller plejebolig er til tider en svær beslutning.
På Fjordparken gør vi meget ud af sammen med beboeren at skabe et nyt hjem, hvor den enkeltes holdninger og traditioner kan bevares. Derfor er der tilknyttet faste kontaktpersoner til beboerne. Vi afholder indflytningssamtaler og er løbende i dialog med de pårørende.
Med udgangspunkt i beboernes livshistorie forsøger vi at få beboernes hverdag til at foregå ud fra ressourcer, ønsker, vaner og behov.
Vi ser på det enkelte menneskes behov for at være en del af et socialt netværk og støtter op om de ønsker der er.
Beboerne danner relationer i deres naboskaber. Hvor de mødes dagligt og hygger.

Pårørende

Vi vil gerne have et godt samarbejde med de pårørende, og vi bruger dialog og forventningsafstemning.
Vi opfordrer de pårørende til at komme på Fjordparken og deltage i aktiviteter eller arrangementer.
Der udsendes nyhedsmails og alle modtager beboerbladet ” Gnisten” elektronisk.
Vi indbyder hurtigt efter indflytningen til en indflytningssamtale.
Lederens dør og telefon er altid åben ift. spørgsmål. Vi vil gerne at man som pårørende er åbne omkring evt. frustrationer, så vi hurtigt kan få arrangeret et møde omkring en evt. problematik.

Mad

I Fjordparken tilbyder vi daglig frisk tilberedt mad fra eget produktionskøkken. Køkkenet lægger stor vægt på smagen og kvaliteten af maden, som laves fra bunden. Der tilrettelægges en menuplan bl.a. ud fra beboernes eget fødselsdagsønske, årstiderne, de gode gamle danske retter og særlige egnsretter. Køkkenet er meget modtagelige for ønsker fra beboerne. Der er et stort fokus på ernæring, og der tilrettelægges individuelle tiltag ud fra beboernes BMI og eventuelle diæter. Til småt spisende tilbydes beriget mad, det kan være supper eller dessert/is.
Beboerne indbydes til evaluering og planlægning af menuer.
Vi har fokus på Det Gode Måltid, det at der skal være mulighed for at have en god stund med socialt samvær i forbindelse med måltiderne. Vi tager også omkring måltider afsæt i det aktive borgersyn og forventer, at man bidrager med de ressourcer man har i forhold til at hjælpe til ved bordet.
Der serveres mad i afdelingernes spisestuer eller i egen bolig.
Dagsmenu
Morgenmad: Serveres i tidsrummet kl. 08.00 – 09.30. Der er valgmulighed mellem forskellige morgenmadsprodukter, havregrød eller øllebrød. Rugbrød/franskbrød, blødkogt æg, smør, ost, marmelade og pålæg. Der serveres kaffe/the, mælk eller juice efter eget ønske. Der er frisk bagt morgenbrød hver søndag.
Middagsmad: Serveres kl. 11.30. Der serveres to retter til middag hver dag. Menuplanen indeholder fisk en gang om ugen og indmad en gang om måneden, disse to dage er der en ekstra hovedrets menu. Middagsmadens menuplan kan ses på infoskærmene.
Aftensmad: Serveres kl. 17.30 Der serveres smørrebrød, ostemadder og et par gange i ugen tilbydes der en lun eller kold anretning. Der er også mulighed for at få supper hver dag efter den enkeltes behov. Til maden serveres der forskellige mælkeprodukter, saft, juice eller kaffe/the.
Eftermiddags-/aftenkaffe: Der serveres hjemmebag fra køkkenet.
Gæster: Gæster er altid velkomne og der er altid mulighed for at købe kaffe og kage efter gældende cafe‘ priser. Priserne gælder også, hvis gæster vil købe mad til alle måltiderne dog ved forudbestilling til personalet dagen før. Hvis maden ikke er bestilt dagen før, er det muligt at købe en ret efter beboerne har fået mad.
Arrangementer: Køkkenet tager gerne imod bestillinger og kan levere mad eller kager, når der er familie på besøg eller der holdes eks. fødselsdag. Der kan bestilles dagens menu/kage eller en særlig bestilling på en hel lagkage eller hjemmebagte småkager, efter gældende cafe ‘priser.
Fødselsdage: Køkkenet tilbyder at lave beboerens yndlingsret/ønske menu på beboerens fødselsdag. Dette drøftes ved indflytningssamtalen.
Afbestilling af mad: Man kan afbestille sin mad, hvis man er på ferie, besøg eller af anden grund ikke er i huset. Dette gælder dog kun for hele dage. Køkkenet indberetter afbestillingen.
Betaling og priser: Betaling for forplejning sker forud via PBS og er der bestilt ekstra i køkkenet afregnes der for dette bagudrettet. For aflastningsophold se under aflastning. Priser på forplejning kan findes på: takster for mad.
Køkkenet kan kontaktes på tlf.: 21 74 15 98 (i tidsrummet 8.00 – 12.00)

Medarbejdere ifølge selskabsstyrelsen

Pris

Indskud 32.185
Husleje 6.513

Plejehjemsleder

Birgitte Gyldenberg
[email protected]
99742315

Adresse

Holmelunden 11
Ringkøbing
6950

Kommune

Ringkøbing-Skjern Kommune
Beliggenhedskommunen

CVR & PNummer

29189609 - 1018893637