· Odsherred Kommune · 1 min read
Plejecentret Solvognen
Solvognens kultur er at du som beboer skal have lov til – og mulighed for – at vælge dit eget liv udfra egne livskvaliteter. Vi har aktiviteter ud af huset i det omfang du selv ønsker og kan klare
Beliggenhed
Boligerne
Boligerne
Plejecentret Solvognen er et dejligt beliggende plejecenter med 48 lejligheder i fire bo-enheder - færdiggjort i slutningen af 2007. l byggeriet er der lagt stor vægt på luft, lys og plads til liv. Solvognens personale og ældrerådet har været med til at gennemtænke alle løsninger sammen med arkitekten, så vores beboere får de bedste vilkår.
En del af huset rummer ligeledes Visitation og Modtagelse, Team aktivt liv, Demenskonsulenter, Sygeplejen, Sejrsbo og Lynghuset. Hele matriklen kaldes i folkemunde Solvognen, men der er forskel på Solvognen og Plejecenter Solvognen.
I hvert hus bor der 12 beboere: Du skal kun overskue dit "eget hus", indtil du er klar til at bevæge dig ud i fællesarealerne og møde de andre beboere. Dette er især en fordel, hvis du er dement, da du kan føle dig tryg ved den verden, dit eget hus rummer.
Vores lejligheder indeholder en stor stue med lille tekøkken. Da der er tre store flytbare klædeskabe, kan du indrette rummet med et mindre soveværelse og en stue. Der er eget toilet og bad. Hver bolig har en lille terrasse, som du selv er ansvarlig for at vedligeholde. Boligselskabet VAB sørger for at ordne de fælles udenoms arealer.
Der er mulighed for installering af hjælpemidler efter behov. Lejlighederne er placeret med adgang til fælles opholds- og spisestue med brændeovn, køkken, udgang til stor fælles terrasse og have med højbede med blandt andet frugtbuske.
Værelserne
Når du bliver tilbudt bolig, skal personalet kontaktes for aftale om besigtigelse.
Cirka en måned efter indflytningen vil du og eventuelt pårørende blive inviteret til en indflytningssamtale. Samtalen har til formål at afdække forventninger til hinanden, plejebehov, lave aftaler om tilkøbsydelser og indhente tilladelse til at kontakte læge for oplysninger, måling af blandt andet blodtryk og lignende.
Dit hjem er også en arbejdsplads. Det kan give nogle udfordringer i forhold til, hvordan du gerne vil indrette dig kontra medarbejdernes arbejdsmiljø. Fx er det ikke muligt at have hængende loftlamper i soveværelset, da der er en loftlift.
Inden du tager beslutning om, hvilke møbler du vil medbringe, er det en god idé at henvende dig til centret. Af sikkerheds- og arbejdsmiljømæssige hensyn er det for eksempel ikke muligt at have løse tæpper. Vi anbefaler, at du før indflytningen taler med en forflytningsvejleder eller arbejdsmiljørepræsentant om indretningen.
Vi har desværre ikke mulighed for at opmagasinere de møbler, du ikke har plads til.
Hvad skal jeg have med
Personlige effekter
personlige hjælpemidler, fx briller, inkontinenshjælpemidler (bleer, kateterposer) og høreapparat
dit tøj, fx overtøj, undertøj, strømper, fodtøj og hjemmesko
toiletsager, fx hårshampoo, sæbe/intimsæbe, creme, tandbørste, tandpasta, proteserens, negleklipper/-renser, tandkrus og vatpinde
Medicin
egen medicin
to doseringsmapper (ugeboks med otte æsker, hver med fire faste rum - fås på apoteket)
Andre effekter
affaldsspand til badeværelset
pengekasse med lås til værdier
rollator, kørestol, bækkenstol og andre hjælpemidler
personlige papirer
Fast inventar
Der er altid skabe til opbevaring og en plejeseng i din bolig.
Hvad skal jeg i øvrigt sørge for
Du skal selv sørge for ophængning af gardiner og gardinstænger. Du må hænge billeder og andet på alle vægge i din lejlighed, dog med undtagelse af badeværelset. Her må der ikke må sættes noget op af hensyn til skjulte installationer og lignende.
Du skal selv stå for tilslutning af tv. Vær opmærksom på, at du skal betale for antenneafgift jævnfør lejeloven, også selvom du ikke har tv.
Der er telefonstik i boligen, så du kan få din egen telefon og dit eget telefonnummer med - kontakt da dit telefonselskab.
Der er ingen fælles indboforsikring på plejecentret. Kontakt selv dit forsikringsselskab og forhør dig om dine fremtidige forsikringsbehov.
Husk at melde flytning.
Omgivelserne
Solvognen ligger i den lille stationsby Højby. Lige i nærheden ligger rådhus, daginstitution, skole, den nye kultur- og idrætshal Borren samt både Fakta og Super Brugsen.
Solvognen ligger ud til grønne områder og der er rig mulighed for at gå tur rundt om centret.
Andet
Det er Boligselskabet VAB, som skal kontaktes for at få oplyst indskud og husleje ang. boligerne på Plejecenter Solvognen.
Om os
Sociale forhold
Aktiviteter
Solvognen har altid været kendt som et aktivt plejecenter. Vi har ofte arrangementer.
Vi gør meget for at have et udendørsliv, hvor vi benytter os af vores gårdhaver med plantning af blomster og griller. Vi tager vores bus, når vejret tillader det, og kører ud i lokal området som er velkendt for vores beboere og slutter af med en is eller en pølse.
Vi går ture i det omfang vi kan, vi har en sofacykel og en rickshaw.
Vi har en aktivitetsgruppe, der bager, tager i Zoo, Tivoli, Brændegårdens haver, biografen og andre aktiviteter ud af huset. Aktivitetsgruppen står også for et stort julemarked hvert år. Her åbnes der op for alle udefra og pårørende.
Beboerne har dagcentertilbud, hvor der er mulighed for at deltage i gymnastik, banko, filmeftermiddag, strikke, spille kort og andre kreativiteter.
Vi har en Jazzklub hvor der indtages en frokost og lyttes til jazz musik.
Vi har en madklub en gang om ugen, hvor alle kan deltage. Her er beboerne med i mad processen og maden bliver lavet, som vor mor laver det.
Der er fredagscafé til frokost, hvor alle kan deltage. Her spilles der musik og synges. Menuen kan være lige fra tarteletter til hotdogs. Vi griller ofte om sommeren.
Vi har et samarbejde med børnehaven, der kommer og synger for beboerne. De kommer ligeledes og slår katten af tønden.
Skolen kommer og går Lucia.
Vi har fugle, katte, marsvin og høns.
Der er gudstjeneste hver tredje uge af de lokale præster.
Vi har frivillige, der kommer og laver et arrangement ca. en gang om mdr. Det er musik, sang og revy.
Vi har beboere, der kommer på ferie. Det er otte beboere der tager af sted med personale, hvor personalet gør dette frivilligt.
Vi udgiver en Husavis fire gange om året til beboere og deres familier.
Vi holder Sankt Hans fest, Grillfest, Høstfest og Juleaften, hvor familierne kan deltage. Det er i samarbejde med frivillige og medarbejderne.
Der kommer en lokal planteskole den første torsdag i måneden, hvor der er mulighed for at købe blomster og planter.
Vi tager ture ned til den lokale brugs, hvor beboerne har mulighed for at handle lidt. Om sommeren nyder vi en is, øl eller vand på torvet.
Vi har pårørende der kommer og er med i aktiviteter.
Relationer
Det er vigtigt for os at kende til din livshistorie. Vi bestræber os på at tilbyde den ypperste og bedst tilpassede pleje for dig, og spændende og interessante aktivitetstilbud. Kender vi til det, der har betydning for dig, kan vi sammen tackle tingene og hjælpe dig med at tilrettelægge din dagligdag, så den bliver givende og meningsfuld
Det er rart for os at vide, hvad du har arbejdet med, dine familierelationer, interesser, yndlingsmad, musik, hobbies med videre. Så kan vi ud over plejen, tilrettelægge en hverdag der giver dig mening. På den måde kan vi sikre os at skabe små respektfulde stjernestunder for dig, med stor værdighed.
Det er ikke fordi vi er nysgerrige, men at kende dig som det unikke menneske du er, er med til at skabe det bedste samarbejde med dig og evt. dine nære, så vi kan modvirke ensomhed og kedsomhed.
Vi har her på Plejecenteret Solvognen, udover plejepersonale, ansat en aktivitetsmedarbejder, der har øget fokus på at skabe interessante, spændende, nærværende og sjove stunder sammen med dig. Ønsker du aktiviteter sammen med andre eller ønsker du bare tosomhed, er der plads til det.
På Plejecenteret Solvognen ser vi på det hele menneske.
Pårørende
Vi ved af erfaring, at du kan få brug for støtte, vejledning eller hjælp til følgende:
Sundhed
følgeskab til og fra læge – sygehus med mere
kørsel med prøver til læge, fx urinprøver
hente akutmedicin, hvor leveringen ikke kan vente til apoteket kommer på plejecentret
Praktisk hjælp
oprydning i private skuffer og skabe
pudsning af sko og/eller sølvtøj
reparation og strygning af beklædning
lapning af kørestol eller rollator (hvis der sker mere end en punktering på hvert hjul, sker lapningen på kommunens hjælpemiddeldepot)
Anden form for hjælp
privatøkonomi
indkøb af tøj og personlige fornødenheder
se efter post og handle på breve
Vi ønsker, at du får så hjemlig og hyggelig en hverdag som muligt. Dine pårørende er altid velkomne til at deltage i din dagligdag og ved arrangementer i huset.
Det er altid dejligt, hvis der er pyntet op til højtiderne i din bolig. Det kan du også få hjælp til af dine pårørende. De er også velkomne til at hjælpe dig med at arrangere din fødselsdag og andre festligheder. Du kan måske også have behov for hjælp til gaveindkøb og indpakning.
Mad
På Solvognen skaber vi "Det gode måltid".
Planlægning, indkøb og tilberedning af mad har været en stor del af livet. Måltidet har været en del af din personlige identitet og du kan opleve det som et tab af livskvalitet, hvis du ikke længere har indflydelse på dette.
Vi har en madklub, der går på skift hver mandag aften i de fire huse og vi har café om fredagen, hvor menuen vælges sammen med jer. De der ønsker det, forbereder maden i det omfang de kan og i samarbejde med personalet. Duften breder sig og sanserne bliver stimuleret. Samværet og fællesskabet kan være med til at inspirere til at spise mere.
Vi griber nuet og er spontane med fx at bage kage, brød, pandekager eller småkager. Der bliver syltet og til efteråret henter vi æbler og laver alverdens retter med disse.
Medarbejdere ifølge selskabsstyrelsen
Pris
Indskud
Husleje
Plejehjemsleder
Susanne Ankær Nørskov
[email protected]
59565200
Adresse
Højbygårdsvej 10
Højby
4573
Kommune
Odsherred Kommune
Beliggenhedskommunen
CVR & PNummer
29188459 - 1013673043