· Odsherred Kommune · 1 min read

Plejecentret Grønnegården

Grønnegården tilbyder fysisk og psykisk svækkede ældre et godt og tryg hjemligt boligmiljø. Det betyder at vi ikke kun skal have fokus på den ældres pleje, men også på social samvær og fysisk aktivitet.

Beliggenhed

Boligerne

Boligerne

Plejecentret har 44 boliger fordelt på 2 afdelinger - afdeling 25 og afdeling 26. Alle boliger tilhører Boligselskabet VAB.
De 44 plejeboliger er fordelt med:

20 plejeboliger i afdeling 26
14 plejeboliger i afdeling 25
10 midlertidige boliger i afdeling 25

Boligernes størrelse varierer:

68,56 m² inklusiv fællesarealer
69,25 m² inklusiv fællesarealer
87,00 m² inklusiv fællesarealer
94,00 m² inklusiv fællesarealer

Alle boligerne har deres egen terrasse. Den er du selv ansvarlig for at holde.
Der er et aktivitetsrum, med redskaber til vedligeholdelsestræning. Der er også dagcenterfunktion, hvor du har mulighed for at komme to dage om ugen. Hver afdeling har et fællesrum med fladskærms tv så du kan sidde sammen med andre og se fjernsyn eller en god dansk film.
Vi har dejlige gårdhaver, hvor der om sommeren er havemøbler og parasol. Så du kan sidde ude og nye det gode vejr. Den ene gårdhave er blevet overdækket i sommeren 2018. Her er et dejligt og roligt miljø med fugle i voliere.
Bliver du tilbudt en bolig, modtager du et brev fra Odsherred Kommune. Hvis du vil vide noget omkring lejemålet af boligen (indskud og husleje), skal du kontakte Boligselskabet VAB. Personalet på Plejecenter Grønnegården har ingen indflydelse på aftaler vedrørende boligudlejning.

Værelserne

Når du bliver tilbudt bolig, skal personalet kontaktes for aftale om besigtigelse. 
Cirka en måned efter indflytningen vil du og eventuelt pårørende blive inviteret til en indflytningssamtale. Samtalen har til formål at afdække forventninger til hinanden, plejebehov, lave aftaler om tilkøbsydelser og indhente tilladelse til at kontakte læge for oplysninger, måling af blandt andet blodtryk og lignende.
Dit hjem er også en arbejdsplads. Det kan give nogle udfordringer i forhold til, hvordan du gerne vil indrette dig kontra medarbejdernes arbejdsmiljø. Fx er det ikke muligt at have hængende loftlamper i soveværelset, da der er en loftlift. Inden du tager beslutning om, hvilke møbler du vil medbringe, er det en god idé at henvende dig til centret. Af sikkerheds- og arbejdsmiljømæssige hensyn er det for eksempel ikke muligt at have løse tæpper. Vi anbefaler, at du før indflytningen taler med en forflytningsvejleder eller arbejdsmiljørepræsentant om indretningen.
Vi har desværre ikke mulighed for at opmagasinere de møbler, du ikke har plads til.
Hvad skal jeg have med
Personlige effekter


personlige hjælpemidler, fx briller, inkontinenshjælpemidler (bleer, kateterposer) og høreapparat


dit tøj, fx overtøj, undertøj, strømper, fodtøj og hjemmesko 


toiletsager, fx hårshampoo, sæbe/intimsæbe, creme, tandbørste, tandpasta, proteserens, negleklipper/-renser, tandkrus og vatpinde


Medicin


egen medicin


to doseringsmapper (ugeboks med otte æsker, hver med fire faste rum - fås på apoteket)


Andre effekter


affaldsspand til badeværelset


pengekasse med lås til værdier


rollator, kørestol, bækkenstol og andre hjælpemidler


personlige papirer


Fast inventar
Der er altid skabe til opbevaring og en plejeseng i din bolig.
Hvad skal jeg i øvrigt sørge for
Du skal selv sørge for ophængning af gardiner og gardinstænger. Du må hænge billeder og andet på alle vægge i din lejlighed, dog med undtagelse af badeværelset. Her må der ikke må sættes noget op af hensyn til skjulte installationer og lignende.
Du skal selv stå for tilslutning af tv. Vær opmærksom på, at du skal betale for antenneafgift jævnfør lejeloven, også selvom du ikke har tv.
Der er telefonstik i boligen, så du kan få din egen telefon og dit eget telefonnummer med - kontakt da dit telefonselskab.
Der er ingen fælles indboforsikring på plejecentret. Kontakt selv dit forsikringsselskab og forhør dig om dine fremtidige forsikringsbehov.
Husk at melde flytning.

Omgivelserne

Grønnegårdens plejecenter ligger i gå-afstand til gågaden, bymidten og Sundhedscentret. Vi ligger i den gamle hospitalshave - der nu er park og lege/motionsområde.
Grønnegården blev opført i 1975, som tungt plejecenter, med 34 boliger, der havde egen bestyrelse og var eget af Trundholm og Nykøbing-Rørvig kommune.
Det blev senere overtaget helt af kommunen, og i 1991 blev det bygget om og moderniseret da de daværende boliger var for små.
Der er bevaret 9 små boliger, andre er bygget sammen så vi i dag har 24 boliger, hvoraf 4 er ægteskabslejligheder.
I 2003 udvidede vi med 10 nye boliger, i dejlige lyse omgivelser, og i 2008 stod så den sidste afdeling klar med endnu 10 boliger, den sidste afdelingen er bygget i leve-bo-miljø stil, med en køkkenfunktion, hvor vi kan anrette maden som leveres udefra.
I den gamle afd. er der køkken/cafefunktion, hvor det er muligt at komme udefra og bestille mad som man kan sidde i cafeen og spise. Det er også her du finder vores aflastningsgang, hvor de små boliger nu fungerer som aflastningsboliger. Der er i alt 10 af de gamle boliger, der er blevet bevaret på denne måde.
Alle lejligheder ejes af Odsherred Kommune, men det er Boligselskabet af 1942 der er udlejer.

Andet

Priser for en plejebolig på Grønnegården 25
Priser for en plejebolig på Grønnegården 26
Kontakt Boligselskabet VAB for priser ang. Indskud og Husleje

Om os

44
Antal boliger
-
Antal beboer
41
Antal medarbejdere
35
Antal fuldtidsansatte
1,0
Antal sygedage

Sociale forhold

Aktiviteter

Årets gang fejres i form af fx påskefrokost, midsommerfest, høstfest, julearrangement med mere. Der vil oftest være musik og dans eller anden underholdning til disse arrangementer. Der er ansat to aktivitetsmedarbejdere, der står for forskellige aktiviteter blandt andet stolegymnastik og ture ud af huset.
Derudover er der:

rigtig mange forskelligartede aktiviteter,- så du kommer ikke til at kede dig. 

Plejecentret har en lille bus, og vi kører ind i mellem en lille tur i lokalområdet.
Hvis du tilmelder dig aktivitetskassen, kan du være med i alt hvad der sker på Grønnegården, såsom en hyggeaften, en tur i vores bus, at der er blomster på bordet og lidt ekstra godt til kaffen og god underholdning.
Hvis du ikke er med i aktivitetskassen, vil der være egenbetaling ved for eksempel musikunderholdnings-arrangementer.
Der er også mulighed for cykling med rickshaw cykel. Røde Kors tilbyder gåtur en gang om ugen for to til tre beboere.
I sommerhalvåret sidder vi ofte ude til måltider og kaffe. Vi har drivhus og dyrker tomater, samt som noget nyt - jordbær, hindbær, rabarber samt krydderier og lægeurtebed. Vi har en vinterhave med fuglevoliere.
Jord til bord er et tilbud der gives alle beboere fem gange årligt. Tilbuddet går ud på selv at hente lokale råvarer hos producenten, fx kartofler og grøntsager fra Lammefjorden, jordbær fra Stenstrup eller fisk fra Odden havn. For derefter at være med til at tilberede måltidet og spise til sidst.

Relationer

Plejen på Grønnegården Plejecenter tilrettelægges ud fra de ønsker og færdigheder du har. Vi er opmærksomme på at hjælpe dig med at fastholde dine funktioner og ressourcer i forbindelse med daglige gøremål.  
Du får to kontaktpersoner. Det er kontaktpersonernes ansvar, i samarbejde med dig at planlægge hverdagen og den tildelte hjælp. 
Giver du tilladelse, udarbejdes der er en døgnrytmeplan, som beskriver de aftaler, der er indgået mellem dig og kontaktpersonerne.  Du vil også have et tæt samarbejde med Centersygeplejersken. Døgnrytmeplanen er medvirkende til at der skabes kontinuitet og tryghed i hverdagen. Når vi skal udarbejde din døgnrytmeplan, har vi brug for at få din livshistorie, og kan du ikke selv fortælle den vil vi spørge dine pårørende om de vil være behjælpelige med den.
Det er vigtigt for os at du oplever at det er et hjem, der er fokus på måltiderne og det sociale samvær. Personalet arbejder i teams, de er engageret og ansvarsfulde, de arbejder ud fra de gældende kvalitetsstandarder.

Pårørende

Vi ved af erfaring, at du kan få brug for støtte, vejledning eller hjælp til følgende: 
Sundhed

følgeskab til og fra læge – sygehus med mere
kørsel med prøver til læge, fx urinprøver
hente akutmedicin, hvor leveringen ikke kan vente til apoteket kommer på plejecentret

Praktisk hjælp

oprydning i private skuffer og skabe
pudsning af sko og/eller sølvtøj 
reparation og strygning af beklædning 
lapning af kørestol eller rollator (hvis der sker mere end en punktering på hvert hjul, sker lapningen på kommunens hjælpemiddeldepot)  

Anden form for hjælp

privatøkonomi
indkøb af tøj og personlige fornødenheder
se efter post og handle på breve

Vi ønsker, at du får så hjemlig og hyggelig en hverdag som muligt. Dine pårørende er altid velkomne til at deltage i din dagligdag og ved arrangementer i huset.
Det er altid dejligt, hvis der er pyntet op til højtiderne i din bolig. Det kan du også få hjælp til af dine pårørende. De er også velkomne til at hjælpe dig med at arrangere din fødselsdag og andre festligheder. Du kan måske også have behov for hjælp til gaveindkøb og indpakning.

Mad

Selvom maden leveres udefra, færdigtilbereder vi maden i vores køkken og serverer i vores spisestue, Vi gør meget ud af, at måltiderne bliver så indbydende som muligt. Der pyntes med blomster og servietter på bordene og maden serveres på fade, så den er inspirerende og indbydende.
Vi har et godt samarbejde med køkkenerne på Solvognen og Præstevænget for at sikre, at særlige ernæringsbehov bliver dækket.
Pårørende er velkomne til at spise med, dog skal maden bestilles tre dage før.
Centret har et kostråd bestående af to beboere, tre medarbejdere og centersygeplejersken.
Fødselsdag
Du har mulighed for at bestille din livret. Køkkenet serverer lagkage til eftermiddagskaffen.
Du har mulighed for at bestille ekstra lagkage eller anden kage i køkkenet senest tre dage før.
Du kan aftale med køkkenet, hvis du ønsker at holde din fødselsdag på centret. Der kan ikke tilbydes hjælp til borddækning, servering eller oprydning. Duge, lys og servietter skal du selv medbringe.

Medarbejdere ifølge selskabsstyrelsen

Pris

Indskud
Husleje

Plejehjemsleder

Ane Søemosegaard Friis
[email protected]
59 66 59 06

Adresse

Grønnegården 25
Nykøbing Sj
4500

Kommune

Odsherred Kommune
Beliggenhedskommunen

CVR & PNummer

29188459 - 1003294918