· Odense Kommune · 1 min read

Plejehjemmet Sanderum

Vi giver beboerne mulighed for og støtte til at kunne noget igen og nyde livet hver dag i trygge omgivelser.

Beliggenhed

Boligerne

Boligerne

På Plejehjemmet Sanderum er der i alt 67 boliger, der varierer fra 63-74 kvm.

Værelserne

Plejeboligerne blev taget i brug i 2007, efter at centeret havde gennemgået en større renovation og udbygninger. Fra at være et traditionelt plejecenter, blev boligerne ombygget til 7 bo-/levemiljøer, som i alt udgør 67 boliger.
Kontakt
Træffetid i husene kan ske mellem kl. 7.15.-22.45.
Uden for dette tidsrum skal tlf. 65 51 36 56 anvendes (vagttelefon i nattetimerne).
Afd. B – Pilehuset: Tlf. 6551 3648
Afd. C – Egehuset: Tlf. 6551 3649
Afd. D – Solbakken: Tlf. 6551 3656 (demensenhed)
Afd. G – Bøgehuset: Tlf. 6551 3650
Afd. H – Elmehuset: Tlf. 6551 3651
Afd. K – Birkehuset: Tlf. 6551 3652
Afd. L – Lærkehuset: Tlf. 6551 3654

 
Rekvirering af materialet
Hvis du har brug for at rekvirere materiale i forhold til indflytning m.v., så kontakt plejecentrets leder på: [email protected]

Omgivelserne

Plejehjemmet Sanderum ligger i et dejligt, roligt villakvarter i Odense. Udover plejeboliger rummer bygningen både træning, Center for Sundhed og Forebyggelse samt den udkørende gruppe, Mågebakkegruppen.

Andet

Bemærk, er der i enkelte tilfælde kan forekomme egenbetaling. Læs mere om dette under fanen 'Mad og Ydelser' afsnittet 'Om ydelser med egenbetaling'.

Om os

67
Antal boliger
-
Antal beboer
-
Antal medarbejdere
-
Antal fuldtidsansatte
29,7
Antal sygedage

Sociale forhold

Aktiviteter

Variationen af aktiviteter, der iværksættes i hvert hus, er stor, da det afhænger meget af beboernes individuelle prioriteringer og interesser. Der er en aktivitetskasse i hvert hus, som man kan betale et mindre beløb til. Til hver aktivitetskasse er der knyttet et aktivitetsudvalg, som består af en beboer, en pårørende og en medarbejder. I udvalgene taler de om, hvilke aktiviteter de gerne vi have i det pågældende hus. Det kan være alt lige fra indkøb af ny musik til udflugter og meget andet.

OK Aktiv har en væsentlig rolle, når der er tale om aktiviteter på tværs af husene på plejecentret. Medarbejderne i OK Aktiv er ansat til at varetage aktiviteter på plejecentrene i hele byen –
og de gør et stort og godt stykke arbejde for at lave så bred en aktivitetsvifte som muligt, så de tilgodeser så mange  som muligt. Der er motion både til hjernen og hjertet To gange om ugen får vi besøg af medarbejdere fra OK Aktiv, hvor gymnastik, bankospil, sang & musik, quiz, gåture og meget andet er på programmet.Vi har på plejecentret forskellige træningsredskaber. De står i det lille glas-aflukke i Pyramiden. Disse kan frit benyttes af både beboere, pårørende og personale.
Plejecentret har også en minibus, som flittigt bliver brugt til udflugter. Og der findes forskellige cykler, hvis man er til en tur ud i det fri.
1 gang pr. måned. kommer præsterne fra Sanderum sogn og holder gudstjeneste.

Relationer

For at opfylde vores overordnede vision arbejder vi ud fra en rehabiliterende tilgang, som er en målrettet og tidsbestemt samarbejdsproces mellem os og beboeren samt evt. dennes pårørende. I samarbejdsprocessen benytter vi os af en række faglige tilgange som f.eks. en dialogisk tilgang. Her finder vi frem til borgerens mål og delmål samt de konkrete indsatser, der skal til for, at beboeren når sit mål. Det kan f.eks. være, at beboeren ønsker at komme til at gå igen, at forbedre sine madkundskaber eller noget helt tredje. Dette skrives ind i beboerens plan, og herefter sættes planen i værk og koordineres med beboeren samt evt. vores kolleger i et tværfaglige samarbejde. Undervejs evalueres og justeres planen i overensstemmelse med beboerens ønsker, vurderinger og situation. 
 
Plejehjemmenes medarbejdere skal altid spørge beboeren og sig selv, om den aktuelle indsats og måden, den tilrettelægges på, medvirker til plejehjemmenes overordnede vision.

Pårørende

Pårørende er vigtige samarbejdspartnere, når det handler om borgernes rehabiliteringsforløb.
Pårørendesamarbejdet er i det hele taget i fokus i Odense Kommune, og netop derfor blev der indført en pårørendepolitik i foråret 2019.  Pårørendepolitikken er udarbejdet i samarbejde med de pårørende selv. Læs mere om Odense Kommunes pårørendepolitik her.

Mad

Personalet sørger for indkøb og tilberedning af morgenmad og frokost.
Vi har sammen med beboerne valgt at spise vores varme mad om aftenen. Den bliver leveret fra Byens Køkken – enten færdiglavet eller som rå elementer, vi kan tilberede i eget køkken.
Så i forhold til aktiviteterne i og omkring et køkken er der rig mulighed for, at beboerne kan deltage og holde kroppen og sanserne ved lige. Derfor opfordrer vi til, at vores beboere er en aktiv del af måltidet og deltager i de praktiske gøremål i det omfang, det er muligt.Som regel samles hver enhed om måltiderne i fællesstuen. Hvis man ønsker at spise alene, kan man også gøre det. Det vigtigste er, at måltidets rammer foregår i en behagelig atmosfære.
Personalet spiser som oftest deres medbragte mad samtidig med, at beboerne spiser. Det skaber en meget hyggelig stemning og giver anledning til gode samtaler om alt fra jord til bord.  
Vi værner således om måltidet og sørger for, at der er ro og hygge ved bordet.Særlige kost-hensyn
Hvis beboerne har diabetes eller af andre årsager har brug for særlig skånekost, finder vi i samråd med læge, ergoterapeut og diætist ud af, hvilke hensyn der skal tages.
Vi tager naturligvis også hensyn til, hvis beboerne ikke ønsker bestemte typer af mad, f.eks. på grund af religiøs overbevisning eller af etiske hensyn.

Pris

Indskud 15.830-24.053
Husleje 5.938,90-7.873,98

Plejehjemsleder

Majbritt Skovgaard Mortensen
[email protected]
65513646

Adresse

Mågebakken 80
Odense SV
5250

Kommune

Odense Kommune
Odense Kommune

CVR & PNummer

35209115 - 101420829