· Horsens Kommune · 1 min read

Horsens Friplejehjem

Vi ønsker at skabe hjemlige rammer med fællesskab
og hygge, og vi vil bygge fundamentet for, at man kan leve det liv, man ønsker, med de vilkår man har fået.

Beliggenhed

Boligerne

Boligerne

Boligerne fremstår indvendigt i lyse nuancer medhvide vægge, skydedøre mellem bolig og soverumog franske altaner. Gulvet er rengøringsvenligt oghygiejnisk vinyl med ”trælook” og i badeværelset erder skridsikker vinyl.Hver bolig har eget moderne ventilationsanlæg forat opnå et optimalt indeklima. Til hver bolig hører etstort handicapvenligt badeværelse med kombineretvaskemaskine og tørretumbler. Vasken kan hæves ogsænkes efter individuelle behov, og der er installeretgreb på begge sider af toilettet.

Værelserne

Det samlede areal for 2-værelses lejlighederne er mellem 82-85 m2 og 3-værelses lejlighederne er 94 m2.2-værelses lejlighederne er på 46-49 m2 (lejlighedens ydermål), og 3-værelses lejlighederne er på 57 m2. Dertil lægges en andel af fællesarealer, som er 36 m2.3-værelses lejlighederne er tiltænkt ægtepar/samlevere, hvor den ene part (eller evt. begge) har behov for en plads på et plejehjem. Lejlighedernes størrelse har betydning for beregning af boligstøtte. Det er det samlede antal m2, der indberettes til BBR registret og dermed det samlede areal, der gives boligstøtte ud fra.Hvor mange kvadratmeter kan jeg få tilskud til?Er du enlig, kan du højst få boligstøtte til 65 m2. Er I et ægtepar, kan I højst få boligstøtte til 85 m2.Eksempel: For et ægtepar, der bor i en bolig på 94 m2, medregnes således 85/100 af boligudgiften ved beregning af boligstøtte.Stærkt bevægelseshæmmede, fx kørestolsbrugere, kan få boligstøtte til 10 m2 mere end de nævnte grænser.Hvis din ægtefælle eller samlever dør eller flytter i plejebolig, bliver din boligstøtte fortsat beregnet ud fra 85 m2, og ikke sat ned til 65 m2.

Omgivelserne

Horsens Friplejehjem blev bygget i 2021, og det består af 75 boliger fordelt på 5 etager med 15 boliger på hver etage.
Udendørs har Horsens Friplejehjem et haveanlæg med højbede og adgang til sti langs Bygholm Å. Hjemmet er en del af et større byplanlægningsprojekt i Horsens midtby, der omfatter Lilli Gyldenkildes Torv og Buchwalds Bro, og hjemmet er således centralt placeret i byen med gåafstand til butikker, Sønderbro Kirke og offentlig transport. Vi er et friplejehjem med et veluddannet personale, herunder social- og sundhedsassistenter, social-og sundhedshjælpere, sygeplejersker, ernæringsassistenter, en pedel, en forstander, en souschef og et antal afløsere. Plejepersonalet har solid erfaring indenfor blandt andet demensområdet og personalet kommer løbende på relevante kurser indenfor plejeområdet.

Andet

Huslejen i 2024 på en 2-værelses lejlighed er kr. 9.145 og kr. 10.760 for en 3-værelses lejlighed. Depositum for en 2-værelses lejlighed er kr. 27.435 og for en 3-værelses er depositum kr. 32.280.Der er mulighed for at søge boligtilskud, og har du kun folkepension som indtægt, vil boligtilskuddet være på omkring 5.000 kr. for både 2 og 3-værelseslejligheder. Det giver en boligudgift på mellem 4.000 og 5.500 kr. afhængig af lejlighedstype.Ud over husleje er der forbrugsudgifter på ca. 700 kr. pr. måned. Dette er et skønnet forbrug, som senere korrigeres efter det reelle forbrug.

Om os

75
Antal boliger
-
Antal beboer
101
Antal medarbejdere
74
Antal fuldtidsansatte
10,0
Antal sygedage

Sociale forhold

Aktiviteter

Aktiviteter og hverdagslivVi ønsker, at Horsens Friplejehjem summer af liv ogaktiviteter. Vi griber enhver lejlighed til at inviteregæster, og vi fejrer både beboere, medarbejdere ogårets gang.De mange fester og arrangementer giver aktivitet ogglæde i huset og livet, og det er med til at værne omfællesskabet.Aktiviteter og arrangementerVi har en aktivitetsmedarbejder - Fie - ansat, som arrangerer aktiviteter både på hver afdeling, men også events, hvor alle samles i festsalen. Aktiviteterne kan være foredrag, musik- og sangaftner, kreative sysler, gudstjenester, ture ud på landet og i byen, dans og bevægelse, fester sammen med pårørende og meget andet, som også afhænger af beboernes ønsker. En gang om måneden afholdes der gudstjeneste i festsalen med efterfølgende kaffe og dejligt samvær.Der er stor frihed til at deltage i det, du har lyst til– og på den måde, du har lyst til. Nogle vil danserundt ude på gulvet, mens andre vil sidde og lytte tilden gode musik. Vi har en del frivillige, som ofte kommer og hjælper med aktiviteterne eller er med til at hygge om beboerne. Sammen skabes et dejligt fællesskab på tværs af de 5 afdelinger og både personale, de frivillige og beboerne nyder hinandens selskab.HverdagsgøremålEn aktiv hverdag består også af almindelige gøremål,og vi forventer, at du som beboer – efter lyst ogevne – er med i de daglige gøremål og forberedelsertil fester.Det er blandt andet at dække bord og tage af bordetigen. Ofte vil hverdagsgøremålene ligge om formiddagen, og om eftermiddagen beskæftiger vi os med mere hobbyprægede ting, som spil, sang, musik,dans og gymnastik.

Relationer

Vi ønsker at dække de behov, hver enkelt beboer harfor et hjem, og vi tager hensyn til de fysiske, psykiske,sociale og kulturelle behov samt beboerens baggrund.Det er vigtigt for os at skabe hjemlige rammer med fællesskab og hygge, og hvor vi møder hver enkelt beboeråbent, imødekommende, ligeværdigt og respektfuldt.Horsens Friplejehjem skal være et hjem, hvor du sombeboer kan få gode og sjove oplevelser, og hvor du ogsåhar mulighed for at tage medansvar og være medbestemmende om indholdet af din egen og vores fælles tilværelse. Vi ønsker at bygge fundamentet for, at dukan leve det liv, du ønsker, med de vilkår, du har fået.Medansvaret ligger også i, at vi forventer, at du som beboer hjælper til i hverdagen med det, du kan. Vi mener,det er vigtigt at få hjælp til det, man ikke kan, og det er vigtigt at gøre det, som man stadig selv kan.

Pårørende

På Horsens Friplejehjem er der plads til alle. Det gælder både beboere, pårørende, frivillige og medarbejdere. Vi er altid glade for at se familie og pårørende på hjemmet, for det er godt for beboerne med nære relationer, der tager del i deres hverdag.Som pårørende skal du føle dig velkommen som gæst og opleve dig som en del af hjemmet – det gælder både til hverdag og fest. Du har også mulighed for at være involveret i hverdagen og aktiviteterne på hjemmet i større eller mindre grad, afhængig af hvad du har mulighed for og lyst til.Vi håber også, at du som pårørende vil være med til at fortælle de gode historier om livet på plejehjem, ligesom det også er vigtigt, at du går i dialog med os om det, hvis du oplever noget, som ikke lever op til dine forventninger.

Mad

På Horsens Friplejehjem har vi eget produktionskøkken, og beboerne kan via duften få et indtryk af dagens menu.Maden produceres i stueetagen og serveres på deenkelte afdelinger, hvor beboere og ansatte spisersammen.Du kan som beboer ønske en bestemt ret til din fødselsdag, og opfyldes ønsket, vil hele plejehjemmetfå denne ret på dagen. Køkkenet er i det hele tagetmeget lydhøre over for livretter, egnsretter mm.Pårørende er også velkomne til at deltage i dealmindelige måltider på plejehjemmet. Middagsmad og aftensmad bestilles i køkkenet dagen før, ligesom afbestilling af tidligere bestilt mad skal ske i køkkenet dagen før.

Medarbejdere ifølge selskabsstyrelsen

Pris

Indskud 27.425
Husleje 9.145

Plejehjemsleder

Jette Skriver Pedersen
[email protected]
76 25 48 50

Adresse

Buchwalds Bro 1
Horsens
8700

Kommune

Horsens Kommune
Danske Diakonhjem

CVR & PNummer

35767878 - 1027007836