· Holbæk Kommune · 1 min read

Stenhusbakken Plejeboliger

Vi arbejder ud fra kerneopgaven: Kvalitet i eget liv

Beliggenhed

Boligerne

Boligerne

Stenhusbakken rummer i alt 53 boliger hvoraf de 28 boliger er plejecenterboliger og de resterende 25 boliger går under betegnelsen midlertidige boliger.Stenhusbakken blev bygget i 1976 og er et stort hus, der rummer mange funktioner. I bygningerne er der et stort centralkøkken, der leverer den varme mad ud til cafeer og andre plejecentre i kommunen. Der holder hjemmeplejegrupper til i huset. Der er en cafe samt et aktivt center, der benyttes af borgere, der kommer ude fra.Selve Stenhusbakken, der rummer Plejecenterboligerne og de midlertidige boliger er placeret bagerst i huset. Huset er inddelt i 2 gange, hvor den første gang har de midlertidige boliger og den bagerste gang rummer plejecenterboliger og en enkelt midlertidige bolig. Alle boliger er 1 værelses boliger med tekøkken, entre og badeværelse. Fra boligen er der adgang til en lille terrasse. Boligerne er på 57,93 m2, inkl. fællesareal.Vi har flere dejlige gårdhaver, hvor det er muligt, at nyde solen og årstidernes gang.Vi har flere fælles daglig- og spisestuer samt modtagekøkkener, hvor vi tilbereder måltiderne. Det er vores dagligstuer, der er samlingspunkterne i huset. Der er en stor stue mellem de to gange, her foregår de største af vores aktiviteter. Huset gennemgår en renovering af fælles arealer og gangarealer i sommeren 2019. Vores have skal ligeledes gennemgå en forandring, hvor der bliver fokus på sanserne og gangarealer som skal være handicapvenlige.

Værelserne

Boligen er en almennyttig bolig, der udlejes via Ejendomsadministrationen/boligkontoret i Holbæk Kommune. Der kan søges støtte efter gældende regler.
For at få en bolig hos os skal du være visiteret til en plejebolig og være tildelt en bolig fra myndighedsafdelingen i Holbæk Kommune.
Holbæk kommune leverer pleje og praktisk bistand efter sundheds-og serviceloven, imens du som borger har lejemålet.

Omgivelserne

Stenhusbakken er beliggende i naturskønne omgivelser og alligevel tæt på byen. Vi har let adgang til offentlig transport med busstop ud for vores hus.I vores baghave har vi en hyggelig lille skov, som giver os mulighed for at følge med i årstidernes gang. Skovens dyr kommer jævnligt på besøg og andefamilien har tit deres gåtur i vores gårdmiljøer. Vi har godt 500 m til fjorden, hvor vi gerne går hen og nyder vandets klukken.

Om os

59
Antal boliger
-
Antal beboer
28
Antal medarbejdere
22
Antal fuldtidsansatte
6,5
Antal sygedage

Sociale forhold

Aktiviteter

Vi har fokus på, at du som borger hos os, selv deltager aktivt i de daglige gøremål, med støtte til det, som du har svært ved.
Det vil sige vi har fokus på hverdagstræning, også kaldet rehabilitering, således at du i størst muligt omfang bevarer dine funktioner. Hverdagstræning er at være deltagende i forbindelse med bad, toiletbesøg, i borddækning, oprydning efter måltider, kagebagning o.l.
Vi har ansat en aktivitetsmedarbejder, fysioterapeut og ergoterapeut, der arrangerer forskellige aktiviteter hvor fokus er på samvær med andre. Træning kan indeholde mange ting og skal ikke mindst være sjovt. Det er derfor vigtigt for os, at vores aktivitetstilbud er alsidige.
Som eksempler kan nævnes sang og musik, motion, gymnastik og gåture. Vi har tilbud om forskellige spil, hvor konkurrence genet ofte bliver luftet. Vi har bankospil med flotte præmier.
Vi holder fester både med deltagelse af pårørende men også alene mellem borgere og medarbejderne. Er det muligt, så sætter vi gerne lidt musik på og tager en lille dans.
Vi har aftaler om besøg af dagplejebørn og børn fra børnehaven. Det er bl.a. ofte børn, der sørger for, at vores juletræ står og stråler fint i hele december måned. Vi har også tilknyttet besøgshunde.
Vi har tilknyttet cykelpiloter, der tilbyder cykelture ud i det blå.
Vi arbejder bevidst med at sanserne stimuleres og inddrager årstiderne i vores aktiviteter.

Relationer

Vi tilrettelægger plejen ud fra netop de behov, der måtte være og har en individuel tilgang til opgaverne. Som borger ved Stenhusbakken tilknyttes du minimum 2 kontaktpersoner, der vil være de gennemgående personer og som vil medvirke til, at du modtager et kvalificeret pleje og omsorgstilbud. Det er vigtigt at afstemme forventningerne til hinanden og sammen aftale, hvilke ønsker der er for hverdagen. Det er også kontaktpersonerne, der vil have det størst mulige kendskab til dig, dine udfordringer og eventuelle sygdomme og begrænsninger.
Plejen tilrettelægges ud fra dit funktionsniveau, dit helbred, dine ønsker og med udgangspunkt i dit tidligere liv, også kaldet livshistorie.
Plejen beskrives i en døgnrytmeplan og vil løbende blive tilrettet i samarbejde mellem dig og kontaktpersonerne.

Som pårørende er man velkommen hele døgnet. Det er muligt at overnatte i din lejlighed, vi har en låne seng. Dette aftales med medarbejderen, der er på vagt.
Vi kan desværre ikke servere kaffe til dine besøgende. Da der er et lille tekøkken i lejligheden, er det muligt selv at have en kaffemaskine/elkedel så man selv kan brygge kaffe.

Pårørende

Det er en stor omvæltning at flytte på Plejecenter og pårørende er ofte dem, der kan medvirke til at skabe tryghed. Det er derfor vigtigt for os, at byde pårørende velkommen og få et godt samarbejde. Pårørende inddrages i det omfang, du ønsker. Pårørende har, alt efter dine ønsker, ofte tæt kontakt med kontaktpersonerne, der er tilknyttet dig som borger. Som ny borger tilbydes du i forbindelse med indflytning en samtale, hvor en kontaktperson så vidt muligt vil deltage. Som pårørende er man velkommen i din lejlighed hele døgnet, men vi henstiller til, at der tages hensyn til ønsker og behov fra den borger, der besøges. Det er muligt, at overnatte på borgernes stue, dette aftales med medarbejderne, der er på vagt.I alle boligerne, er der et lille tekøkken, her er man velkommen til selv at have en kaffemaskine/elkedel så man selv kan brygge kaffe o.l. Det er muligt, at låne porcelæn, såfremt man mangler dette.Som pårørende ved Stenhusbakken er det muligt at se billeder og følge med i husets aktiviteter via vores receptionist tavle, der hænger ved vores indgang. Vi har arrangementer, hvor pårørende inviteres med. Dette vil fremgå af opslag og invitationer. Der kan være brugerbetaling på disse arrangementer. Vi modtager med tak, hjælp fra pårørende i forbindelse med arrangementer og andre aktiviteter i huset. Dette aftales nærmere med aktivitetsmedarbejderen og medarbejderne ved Stenhusbakken.

Mad

Morgenmåltidet, frokost og mellemmåltider tilberedes i vores egne små fælleskøkkener. Det varme måltid leveres fra produktionskøkkenet og tilberedes færdigt hos os selv.Maden bliver serveret i tidsrummet kl. 8-10, kl. 12-13 og kl. 18-19. Der bliver løbende serveret mellemmåltider og er man som borger sulten, udenfor spisetider, så er det altid muligt, at få en bid brød eller frugt. Har du som borger manglende appetit, har vi forskellige tilbud, der kan anvendes som supplement til den daglige kost.Den varme mad serveres som udgangspunkt om aftenen.Vi har ansat en ernæringsfaglig medarbejder, der gennem inddragelse af ønsker fra borgerne, faglighed og viden om kost og ernæring, medvirker til, at ernæringen ikke kun bliver sammensat på korrekt vis, men også bliver en sanseoplevelse. Vi ønsker, at der skal være dufte og sanseoplevelser i forbindelse med måltiderne.Vi opfordrer alle til at spise måltiderne i et af fællesrummene, da vi ved at selskab i forbindelse med måltidet, oftest øger appetitten og skaber gode kontakter til de øvrige borgere. Måltiderne er en vigtig træningssituation for alle og du vil derfor i forbindelse med måltiderne skulle varetage så meget så muligt selv.

Medarbejdere ifølge selskabsstyrelsen

Pris

Indskud 12,485
Husleje 3588

Plejehjemsleder

Pernille West Nielsen
[email protected]
72362561

Adresse

Stenhusvej 21
Holbæk
4300

Kommune

Holbæk Kommune
Holbæk Kommune

CVR & PNummer

29189447 - 1003293054