· Billund Kommune · 1 min read

Sydtoftens Plejehjem



Plejehjemmet er
kendt for at have fokus på Kerneopgaven ”den enkelte borger” og for at være et
rart og hyggeligt sted at bo.

Boligerne

Boligerne

Plejehjemmet Sydtoften ligger i den vestlige del af Grindsted by og er bygget af flere omgangeDag- og træningscentret var sammen med storkøkkenet klar til indflytning i januar 1983.Herefter blev plejehjemmet bygget i 1984-1985. I 1996 er plejeboligerne nyopførte efter en brand, så der i dag er 10 plejeboliger.I 2014 blev der i forlængelse af plejehjemmet opført yderligere 8 plejeboliger til ældre fysisk- og psykisk udviklingshæmmede borgere også kaldet Fasanhuset.I 2021 blev 16 boliger på plejehjemmet ændret til akutpladser og fik navnet "Kompasset". Kompasset er en selvstændig enhed på plejehjemmet med eget personale.Primo 2024 blev der oprettet en sygeplejeklinik på plejehjemmet, hvor borger udefra kan komme ind og få doseret medicin, sårpleje m.m.Vi har 2 gårdhaver og et fælles opholdsrum kaldet "Torvet".I tilknytning til "Torvet" er der et modtagerkøkken som modtager mad fra Produktionskøkkenet, der blev opført i 2014 og ligger nabo til plejehjemmet.

Omgivelserne

Vi bor i den sydlige del af byen Grindsted, med direkte adgang til et rekreativt område "engen", som om sommeren står i det mest fantastiske blomsterflor.

Om os

10
Antal boliger
-
Antal beboer
176
Antal medarbejdere
129
Antal fuldtidsansatte
19
Antal sygedage

Sociale forhold

Aktiviteter

Mange af beboerne er med i de daglige gøremål og der er faste aktiviteter som f.eks. spil og oplæsning.Vi har et kontaktråd, der mødes ca. 4 gange årligt.Vi har en aktiv vennekreds, som sørger for mange gode tiltag for borgerne, og hjælper til ved vores faste arrangementer f.eks. sang og musik.Derudover er der i huset ansat to aktivitetsmedarbejdere.

Relationer

Faglige tilgangeVores måde at løse opgaver på, er med afsæt i kerneopgaven. Alle ledere og medarbejdere anvender 4 etiske grundprincipper, hvor fokus er på etik og værdier i de relationer man indgår i. Alle ledere og medarbejdere har været igennem et forløb med ETIKOS. (Hvad er ETIKOS - beskrivelse)Vi arbejder med den  personcentrede omsorg med fokus på det hele menneske. Alle medarbejdere har været igennem ABC-demens, et E-learning program udarbejdet af National Videnscenter for Demens, Rigshospitalet.Vi anvender Triage som metode i tidlig opsporing af begyndende sygdom, hvor vi vurderer og reagerer på tidlige sygdomstegn og begyndende funktionstab hos borgeren.

Vi anvender metoden I sikre hænder, hvor der arbejdes med
sikring af arbejdsgange og standarder indenfor områderne medicinhåndtering,
tryksår, fald og infektion med henblik på at forbedre kvalitet og
patientsikkerhed.

Vi arbejder ud fra den rehabiliterende tankegang, hvor borgere, som har eller er
i risiko for at få betydelige begrænsninger i sin fysiske, psykiske og/eller
sociale funktionsevne, opnår et selvstændigt og meningsfuldt liv.

Vi inddrager
borgeren bl.a. ved afholdelse af en indflytningssamtale, hvor der i samtalen om
borgerens liv, muligheder, ønsker og behov sker en forventningsafstemning. Der afholdes
tværfaglige borgermøder med deltagelse af forskellige faggrupper. Formålet er
at få en dybere indsigt i borgerens problemstillinger og en afklaring på, hvad
der skal arbejdes videre med for at fremme livskvaliteten hos den enkelte.

På hvert
enkelt plejehjem er der etableret et
Kontakt Råd, som medvirker til

At hjemmet er et godt sted at være med fokus på
nærvær, fællesskaber og gode oplevelserAt udvikle hjemmet i samskabelse med
plejehjemslederen, pårørende, medarbejdere, frivillige og andre relevante
aktører i lokalområdetAt pleje og omsorg på plejehjemmet matcher
borgernes ønsker og behov inden for rammerne af gældende kvalitetsstandarder og
lovkravAt initiativer, aktiviteter og arrangementer
udvikles og matcher borgernes behov i lokalområdet

Pårørende

På plejehjemmet er der et kontaktråd, som består af en repræsentant fra Vennekredsen, en repræsentant fra kiosken, to pårørende repræsentanter, to borger repræsentanter, en medarbejderrepræsentant, plejehjemslederen og en repræsentant fra Ældrerådet, hvor der samarbejdes omkring dagligdagen på centret.

Mad

Byrådet fastsætter betalingen for den kommunale mad.Der betales for de valgte måltider ved træk bagud i pensionen én gang hver måned.Der bliver forud for madservicen trukket et engangsbeløb som depositum svarende til én måneds betaling.Maden bliver serveret i tidsrummene kl. 8-10, kl. 12-13 og kl. 18-19. Vi spiser så vidt muligt i den fælles spisestue.Vi serverer kold mad til frokost og varm mad til aften.Hvis du har private aftaler og ikke skal spise med, kan du afbestille et måltid 5 hverdage før.Har man som pårørende lyst til at spise med på plejehjemmet, kan det altid ved forudbestilling og mod betaling lade sig gøre.

Medarbejdere ifølge selskabsstyrelsen

Pris

Indskud 12.675
Husleje Pr. 1/1-19 5.310

Plejehjemsleder

Tina Agergaard Hansen
[email protected]
24 46 36 83

Adresse

Sydtoften 100
Grindsted
7200

Kommune

Billund Kommune
Billund Kommune

CVR & PNummer

29189765 - 1003331464