· Billund Kommune · 1 min read

Frihavnen, Vorbasse Plejecenter

På Frihavnen ønsker vi beboerne oplever en individuel livsudfoldelse, hvor den enkelte har selvbestemmelse og plads til ønsker og drømme.
På plejehjemmet vægtes det højt, at plejehjemmet er borgernes eget hjem. Plejehjemmet rummer derudover atmosfære af liv, socialt samvær og aktiviteter.
Personalet tager udgangspunkt i kerneopgaven som er den enkelte borger og dennes ønsker.

Boligerne

Boligerne

Frihavnen ligger  midt i Vorbasse by. Den er opført i 1993/94  og udvidet i 1999, så antallet af plejeboliger er 21. Vi har et stort fællesrum med både spisestue og dagligstue, hvor der er god udsigt til "livet" i Vorbasse. Der er gode muligheder for at opholde sig ude på terrasserne, hvor der udsigt til natur og grønne arealer. 
Plejehjemmet ledes af en Plejecenterleder, og der er ca. 27 fastansatte medarbejdere og  afløsere. Der er tilknyttet centersygeplejerske samt fysioterapeut, diætist og ergoterapeut. Frihavnen Plejecenter har også tilknytning til praktiksirende læge, som kommer i huset hver anden uge.

Værelserne

Der er 13 boliger, hvori der er plads til  ægtepar, og 8 lejligheder, der er egnet til enkeltpersoner. Boligen består af entre med faste skabe og tekøkken, stue, toilet med bad og soveværelse. . Boligerne er lyse og venlige med skøn udsigt og adgang til solrige terrasser.
Du kan indrette boligen med dine egne møbler og billeder, som du selv ønsker det.

Omgivelserne

Frihavnen ligger midt i Vorbasse by. Der er udsigt til åben
mark med dyr, og beboerne nyder udsigten fra deres terrasse. Plejecenteret ligger i byen med kirke, tæt til
indkøb og svømmehal og markedsplads.

Andet

Du skal betale indskud og husleje i en plejebolig. Du betaler også el og varme. Du kan søge om boligindskudslån og boligstøtte til husleje. Indskud og husleje prisen er vejledende.

Om os

21
Antal boliger
-
Antal beboer
46
Antal medarbejdere
29
Antal fuldtidsansatte
11,7
Antal sygedage

Sociale forhold

Aktiviteter

Mange af beboerne er med i de daglige gøremål. På Frihavnen er der aktivitetsmedarbejdere, de laver forskellige aktiviteter som f.eks. gymnastik, spil, bagning, have- og håndarbejde, udflugter og fester. Derudover afholdes forskellige aktiviteter op til højtiderne og der er en gang om måneden gudstjeneste i huset med den lokale præst.
Frihavnen har en meget stor og aktiv Vennekreds, som sørger for mange gode tiltag for beboerne. Af faste arrangementer har vi sangaften, udflugter modeopvisning og flere festdage hvor vennekredsen sørger for både spisning og underholdning.
Frihavnen bliver også brugt af pensionister ude fra byen, der kommer og spiller kort og billard.

Relationer

Vores måde at løse opgaverne på, er med afsæt i kerneopgaven. Alle ledere og medarbejdere anvender 4 etiske grundprincipper, hvor fokus er på etik og værdier i de relationer man indgår i. Alle ledere og medarbejdere har været igennem et forløb med ETIKOS.
Vi arbejder med den personcentrede omsorg med fokus på det hele menneske. Alle medarbejdere har været igennem ABC – demens, et E-learningsprogram udarbejdet af National Videnscenter for Demens, Rigshospitalet, samt et kursusforløb til alle medarbejder i Kommunen. Dette med udgangspunkt i alle medarbejderne på plejehjemmet har en eller anden relation til beboerne, om man er i plejen, køkkenet, pedel er andet.

Vi anvender Triage som metode i tidlig opsporing af begyndende sygdom, hvor vi vurderer og reagerer på tidlige sygdomstegn og begyndende funktionstab hos borgeren.
Vi anvender metoden I sikre hænder, hvor der arbejdes med sikring af arbejdsgange og standarder indenfor områderne medicinhåndtering, tryksår, fald og infektion med henblik på at forbedre kvalitet og patientsikkerhed.
Vi arbejder ud fra den rehabiliterende tankegang, hvor borgere, som har eller er i risiko for at få betydelige begrænsninger i deres fysiske, psykiske og/eller sociale funktionsevne, opnår et selvstændigt og meningsfuldt liv.
Vi inddrager borgeren bl.a. ved afholdelse af en før indflytningssamtale, indflytningssamtale, hvor der i samtalerne om borgerens liv, muligheder, ønsker, drømme og behov sker en forventningsafstemning. Der afholdes tværfaglige borgermøder med deltagelse af forskellige faggrupper. Formålet er at få en dybere indsigt i borgerens problemstillinger og en afklaring på, hvad der skal arbejdes videre med for at fremme livskvaliteten hos den enkelte.


På Plejecenteret er der etableret et Kontakt Råd, som medvirker til
• At centret er et godt sted at være med fokus på nærvær, fællesskaber og gode oplevelser
• At udvikle centret i samskabelse med plejecenterlederen, pårørende, medarbejdere, frivillige, Ældrerådet og andre relevante aktører i lokalområdet
• At pleje og omsorg på plejecentre matcher beboernes ønsker og behov inden for rammerne af gældende kvalitetsstandarder og lovkrav
• At initiativer, aktiviteter og arrangementer udvikles og matcher borgernes behov i lokalområdet

Pårørende

Pårørende:
Pårørende ses som en ekstra ressource og medspiller i forhold til den enkelte borger.  Pårørende er altid meget velkommen til at henvende sig og drøfte evt. ønsker eller udfordringer.
Vi tilstræber et godt samarbejde med de pårørende.
Vi forsøger at holde de pårørende informeret løbende om hvad der sker i huset, tiltage mm. via App. (Dialognet.)
 
Besøg:
Der er ingen fast besøgstid. Man bedes dog vise hensyn til evt. morgenpleje og spisetiderne, så spisesituationen afvikles stilles og roligt. Beboerne og pårørende er velkomne til at benytte plejehjemmets fællesarealer, og pårørende er altid velkomne til at spise med mod betaling (ved bestilling i forvejen).
 
Kontaktrådet
I kontaktrådet sidder der pårørende, 2-3 beboere, Frihavnens leder, en medarbejderrepræsentant, en repræsentant fra Frihavnens Vennekreds og en repræsentant fra Ældrerådet. Der afholdes som udgangspunkt 4 møder årligt + Generalforsamling. Der afholdes i perioder aktiviteter hvor beboerne kan invitere de pårørende til at deltage.
 
Fest og arrangementer:
Pårørende inviteres til udvalgte fester og arrangementer.
 
Informationer til Pårørende
Plejehjemmet informerer én pårørende ved akut sygdom m.v. efter samtykke af den enkelte beboer.
Man bedes sikre at plejehjemmet har alle nødvendige data og telefonnumre m.v.
"Receptionisten" (en digital informationstavle) bliver løbende opdateret med nyheder, herunder madplan, aktivitetsliste og billeder fra udflugter, fester og lignende. Derudover kan pårørende løbe følge med Via App (dialognet). På denne App sendes der ligeledes nyhedsbrev ud til pårørende.

Mad

Byrådet fastsætter prisen for den kommunale mad.De fleste vælger at få døgnforplejning, idet alt er indregnet i dette. Der betales for maden ved træk i pensionen én gang i hver måned. Der bliver forud for madservicen trukket et engangsbeløb som tilsvarende til én måneds betaling.  Vi får mad leveret fra produktionskøkkenet i Grindsted
Spisetider
Morgenmad kl. 8.00-10.00
Frokost kl. 11.30-12.30 (smørrebrød og lune retter)
Eftermiddagskaffe kl. 15.00 
Aftensmad kl. 17.30-18.30 (varm mad)
 
Gæster
Der er mod betaling mulighed for gæster ved alle måltider. I tilfælde af flere gæster på én gang, skal der forudbestilles. Der afregnes efter cafépriser.
 
Særlig behov
Køkkenet sammensætter diæterne efter gældende regler indenfor diætkost. Der er således en '' Friste køleskab'' til småt spisende beboere.

Medarbejdere ifølge selskabsstyrelsen

Pris

Indskud 13.000
Husleje 6.500

Plejehjemsleder

Katrine Hansen Holm
[email protected]
72141903

Adresse

Degnelodden 1
Vorbasse
6623

Kommune

Billund Kommune
Frihavnen

CVR & PNummer

29189765 - 1003328749